Ingredienser:
Kartofler skåret i både.
Olivenolie
Rosmarin
Salt og peber.
Tænd ovnen på 220 grader (varmluft).
Kom kartoflerne i et ovnfast fad eller på bradepande med bagepapir over. Hæld ca 1-2 dl olivenolie over, og drys med rosmarin, salt og peber.
Bages i ovnen til de er gyldne/ møre - ca 30 min, alt efter kartoflens tykkelse/ str.
Aioli:
4-5 fed hvidløg
2 past. æggeblommer
4 dl. olivenolie (køb med mild smag - kan købes i Føtex)
citronsaft eller hvidvinseddike
Smag til med salt.
Pres hvidløg og stød dem evt med lidt salt. Rør æggeblommer i hvidløgsmassen og tilsæt olivenolie i en tynd stråle under konstant kraftig omrøring (jeg anvender håndmixer). Tilsæt lige nok olivenolie til det har mayonaise-konsisten. Smag til med citronsaft eller hvidvinseddike samt salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.