mandag den 23. april 2012

Hjemmelavet pasta

Ingredienser:
350 g Tipo 00 mel (kan købes i velassorterede supermarkeder eller hos Supermarco)
3 æg
1 spsk olivenolie (ex. Bellolivia ekstra jomfru olivenolie med mild smag - Føtex)
1 tsk salt
60 ml vand
ca 50 g Tipo 00 mel til at ælte dejen med.

Kom mel og æg i foodprocessor. Tilsæt olie og salt. Tilsæt derefter vand. Kom dejen på meldrysset bord (tilsæt mel indtil dejen ikke er klistret) og ælt grundigt indtil dejen er blød, glat og ensartet. Jeg ælter ca 10 min.

Kom dejen i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca 30 min inden brug.

Rul dejen tynd enten med kagerulle eller med pastamaskine.
Pastamaskine: kør igennem på højeste indstilling fold og kør igennem igen. Gå ned i størrelse og gentag, dette indtil den ønskede størrelse.
Anvend nu dejen til enten lasagneplader, ravioli eller pasta.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.