Ingredienser:
25 g gær
½ dl lunkent vand
100 g smør
1½ dl minimælk/ mælk
Evt. pastafarve
2 æg
1 tsk salt
1-1½ spsk sukker
ca 550 g hvedemel.
Pensl med 1 æggeblomme blandet med 2-3 spsk vand.
Bland gær og det lunkne vand. Smelt smøret i en gryde under medium varme. Når smøret er smeltet hældes den kolde mælk ned i, og bagefter hældes smørblandingen ned i gærblandingen. Kom pastafarve i dejen nu, hvis du ønsker en sjov farve boller. Sørg for at pastafarven er helt opløst inden du går videre til næste skridt. Kom nu resten af ingredienserne i blandingen.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
Morgen: Tag dejen ud og tril nu ca 12 boller. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Bollerne bages herefter ved 225 grader i ca 12-15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.