lørdag den 19. maj 2012

Traditionel Hollandaise Sauce

Ingredienser:

250 g smør
2 æggeblommer
2 spsk koldt vand
1 spsk citronsaft
1 tsk salt
½ tsk cayenne peber

Smelt smøret ved medium varme. Når smøret er smeltet tages dette af komfuret og alt "skummet" der ligger i overfladen fjernes. Stil tilside.
Varm 2 spsk vand til middelvarme. Kom vand og æggeblommer i en glas skål og pisk godt sammen, indtil massen er blevet tykkere. Kom derefter glasskålen over medium varmt vandbad og pisk grundigt i nogle min, indtil massen er fyldig og cremet. Kom derefter det smeltede smør i lidt efter lidt under grundig omrøring og tilsæt derefter citronsaft, salt og cayenne peber.
Server straks, eller lad saucen stå over vandbad (op til 30 min ca) indtil servering.
Ikke fryseegnet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.